Begin 2009 is een groep enthousiaste fotografen bijeen gekomen om een leuke en vooral actieve club op te richten met als doel de al aanwezige kennis over fotografie gezamenlijk uit te breiden. Inmiddels hebben we ongeveer 15 leden en is voorzien in een prachtige ruimte waar we elke derde woensdag van de maand bijeenkomen. De locatie is aan de rand van Soest, niet ver van Amersfoort.

Fotografen Collectief Eemland heeft tot doel om fotografen met ambitie in de (ruime) omgeving van Amersfoort te helpen om de kennis en kunde met betrekking tot hun hobby of beroep op een hoog niveau te krijgen en te houden. We doen dit door middel van gezamenlijk fotograferen, intervisie en workshops, die door de leden zelf of door externen worden verzorgd. Dat wil zeggen dat je niet alleen je eigen camera en onderwerp van haver tot gort kent, maar ook dat we met elkaar als groep zo allround mogelijk zijn.


Centraal staan het plezier hebben in fotograferen en het beter worden: regelmatig zijn er clubavonden waarop we met z’n allen aan het fotograferen gaan. Zo wordt er succesvol met professionele modellen en visagisten gewerkt. Daarnaast nodigen we bv skaters en dansers uit om beweging vast te leggen. Ook het experimenteren met stilstaande voorwerpen zoals bv miniatuurfiguurtjes en foodproducten behoort tot te activiteiten. Dit samen fotograferen kan overigens ook op een andere locatie buiten de clubavonden plaats vinden. Eigen werk wordt op sommige avonden beoordeeld en besproken. We houden het netwerk bewust van hoge kwaliteit. Leden tonen werk waarop te zien is dat ze het niveau aan kunnen. We staan open voor feedback van de andere clubleden. Iedereen wil immers een hoger niveau van fotograferen zien te bereiken! En dan hebben we nog de lezingen, waarbij technische onderwerpen nader uitgediept worden. Alle activiteiten, die voor dit jaar gepland staan, zijn te vinden in de agenda.


Geïnteresseerde fotografen, die in het bezit zijn van een spiegelreflexcamera, zijn van harte welkom om ter oriëntatie een keer gratis een clubavond van het Fotografen Collectief Eemland (FCE) bij te wonen. Wel willen we je vragen dit van tevoren even kenbaar te maken zodat we je ook bij eventuele last minute wijzigingen kunnen informeren. Vul het liefst een paar dagen van tevoren even het contactformulier in. Dan wordt er contact met je opgenomen en zien we je heel graag langs komen in ons gezellige en vooral professioneel ingerichte clubhuis.

 

André Jansen – Voorzitter
Peter Dörr - Penningmeester & Ledensecretaris